HOOKED ON A FEELING

Färglagd 2015-08-23

Oj oj oj vad tiden flyger fram. Dagarna är fullspäckade med både plugg och nolleaktiviteter. Upp vid sju, i säng antingen elva eller två. Klarar vi Nolle-P, klarar vi resten!
 
Onsdagskvällen började med en Caps-föreläsning om den ädla konsten att capsa, tätt följd av en praktisk laboration för att testa våra nya kunskaper. Med plastpåse på huvudet, dricka i glaset och kapsyl i handen var vi redo för en helkväll med denna underbara aktivitet. Kvällen övergick till natt inne på första nollediscot, där jag stolt kunde informera mina nya kompisar att det spelades två skånska låtar på rad. De skakade på huvudet och undrade varför de spelade danska låtar...
Under lunchen varje dag hålls tävlingar som de olika sektionsernas fadderier anordnar. Först ut var PackLing där så många nollan som möjligt skulle trycka ihop sig i en liten bil. Tokskojsigt att kolla på, ju! Stämningen i publiken är underbar - många ramsor och mycket sång från alla sju sektionerna!
Andra tävlingen var FYFA15, som rätt och slätt är fotboll med trattar på huvudet. D-sektionen tog hem en andraplats!
Fredagen fortsatte med gasqueföreläsning och även denna gång en laboration. Det blev en fulsittning i ett tält där det serverades ärtsoppa och pannkakor. Mycket roligt gyckel från andra sektionerns fadderi. Stämingen blir givetis väldigt grabbig, men det är inget som stör mig. Däremot var det fett skoj när ett fadderi gycklade en sång om mens och många killar såg smått obekväma ut.
 
Då jag precis börjat känna av studentlivet i Linkeboda vill jag inte göra en allt för stor jämförelse med Lund, men när det gäller sittningar leder definitivt Lund då sångerna här känns lite lama och opersonliga här. Kan dock bero på att de inte hade introducerat svansar än.
 
Akustiken i tältet gjorde den redan starka bastonen från 250-ish killar än starkare. Mäktigt.
På lördagen tog vi våra cyklar och begav oss nordväst mot en liten sjö där vi skulle campa under natten. Fem stora tält stod uppställda när vi kom fram med plats för cirka tvåhundra nollan. Trångt och mysigt, ju.
 
STABEN gycklade vilket var helt underbart. Nollan blev sjukt starstrucked när vi fick dansa Time Warp tillsammans med STABEN.
 
Mat, kubb, lekar, häfv och bad senare satt vi där igen och capsade, denna gång utan plastpåsar. Under en stjärnklar himmel låg vi på rygg och sjöng med till Across the Universe-sound tracket samt försökte hålla värmen när vi spelade Med andra ord.
 
Söndag morgon väcktes vi 08.10 av GudFadderiet då det var dags för morgonyoga. Megafon + ljudsiren = trötta skratt och ett motstridigt uppmasande. Favoriterna bland yogapositionerna var solhälsningen (vänd dig mot solen, vinka), tonfisken (ligg i det daggfyllda gräset, sprattla med kroppen och sjung en ton) och urdjuret (stå upp, låt armarna gå medsols som minut- och timvisare).